SHORT DRESS Moda Vero Sommerkjole VMSKY

VMSKY Moda Sommerkjole DRESS Vero SHORT 5XPx50

Grillpølse eller wienerpølse – hva er egentlig forskjellen?

17. mai er den dagen vi spiser mest pølser, og da går det mest i wienerpølser. Resten av året er grillpølsa størst. Men hva er egentlig forskjellen?

I utgangspunktet ingenting.

Fagsjef for pølser hos Nortura Tom Skjekkestad forteller at wienerpølser og grillpølser kan lages av den samme farsen, og vi vil likevel oppfatte det som to forskjellige produkter.

Fasong, størrelse og krydder 

DRESS Sommerkjole VMSKY SHORT Vero Moda Fasongen og størrelsen er det som i hovedsak skiller wienerpølser og grillpølser fra hverandre.

– Hos oss har vi et større innslag av svinekjøtt i grillpølsene fra Gilde. Men den største forskjellen ligger i krydderet, sier fagsjefen som har ansvaret for alle pølser fra Gilde og Prior. 

Dessuten har wienerpølsa skinn, mens grillpølsene er skinnfrie.

Wiener i øst, grill i resten av landet 

På nasjonaldagen vår er wienerpølsene mest populære, mens det resten av året selges mest grillpølser. 

Og det finnes geografiske forskjeller.

Bluser Vero Vero Moda Moda VMDOREEN Moda Bluser VMDOREEN Vero wCgqnUS8Z

– Det finnes wiener-, grill- og kjøttpølsefylker. Generelt er wiener et østlandsfenomen, mens det spises mest grill i resten av landet, sier Skjekkestad.

Koke eller steke?

På Østlandet steker eller griller vi grillpølsene, mens vi i nord og vest gjerne koker og trekker dem.

– Når produktet skal lages tar vi hensyn til at det skjer, sier Skjekkestad om grillpølsene – som kan både kokes og grilles.

Wienerpølsene smaker også godt grillet, selv om vi vanligvis koker dem.

SHORT Sommerkjole DRESS Moda VMSKY Vero GULLVINNERE: Pølsenyheter fra KIWI. Hot Chorizo, Bratwurst og Ostegrill med bacon fikk alle medaljeplass i NM i kjøttprodukter 2018

Moda Vero SHORT Sommerkjole VMSKY DRESS
VMSKY Moda Sommerkjole DRESS Vero SHORT 5XPx50 VMSKY Moda Sommerkjole DRESS Vero SHORT 5XPx50 VMSKY Moda Sommerkjole DRESS Vero SHORT 5XPx50 VMSKY Moda Sommerkjole DRESS Vero SHORT 5XPx50 VMSKY Moda Sommerkjole DRESS Vero SHORT 5XPx50
Overmateriale: 100% bomull Fôr: 100% bomull Vedlikeholdsråd: Kan ikke tørkes i tørketrommel, Maskinvask på 30°C, Maks krymping 5%