KIRSTEN KIRSTEN Stine Goya Goya Stine Sommerkjole Sommerkjole Stine Goya Stine Sommerkjole KIRSTEN aTqvnB1w

Digitale assistenter som Apples “Siri”, Microsofts “Cortana”, Amazons “Alexa”, Googles “Google Assistant” og mikrofonfunksjonen i tastaturet på smarttelefoner blir stadig en større del av vår hverdag, og stadig mer informasjon hentes gjennom stemmesøk. 48% av alle nordmenn har benyttet seg av stemmesøk, mens 16% benytter dette fast.
Prognosen for stemmesøk i fremtiden er klar: antallet stemmesøk vil øke. Chi IVY Petite Chi Cocktailkjole London v0Cq0wO aktivt på verdensbasis. Det er derfor også å forvente at vi vil se en økning i Norge i tiden fremover.

Er stemmesøk relevant for annonsører?

Jeans INSTITUTIONAL BOX DRESS LOGO Sommerkjole Klein Calvin Oq1nx75E

Slik utviklingen er i dag gjøres det viktigste arbeidet for å optimalisere for stemmesøk, uten tvil, i det organiske søkeresultatet. Det er likevel ingen tvil om at annonser med tiden også vil få en større plass i stemmesøkets resultat. Enn så lenge er det derimot et viktig skille mellom stemmesøk utført der resultatene kommer til syne på skjermen og der søkeresultatene presenteres muntlig (feks fra din Alexa). Visuelt presentert på skjerm kommer det betalte søkeresultatet som kjent på toppen, mens det organiske rangerer under. Relevans og plassering blir viktigere og viktigere i organisk søk. Muntlige stemmesøk-resultater siler ut alt som ikke er “det beste” for brukeren og presenterer det mest relevante resultatet – og i mange tilfeller kun det.

Denne måten å presentere søkeresultatet på frembringer en utfordring for det betalte innholdets rolle: Vil søkeannonser ha en mulighet til å presenteres i søkeresultat dersom det anses som det mest relevante, eller vil annonsene ha en ubetydelig rolle i muntlige presentasjoner av stemmesøk?

På den ene siden vil annonser potensielt kunne svekke brukervennlighet og opplevd troverdighet til de digitale assistentene. På den annen side er betalte søkeresultater Google og Microsofts pengemaskin. I en verden hvor bruken av stemmesøk stadig øker, er det derfor tvilsomt at annonsering ikke vil bli en viktig del, også her. De vil uten tvil ha en plass på tvers av stemmesøk-resultater på sikt, men akkurat hvordan og i hvilken grad er vanskelig å forutse. Før vi snakker om en virkelig “boom” i veksten av stemmesøk som påvirker betalte søk må annonseringen også få en plass i de søkeresultatene som nå presenteres muntlig. En fremtidig løsning fra de digitale assistentene kan eksempelvis være virtuelle skjermer.

Hvordan kan du begynne å forberede deg for å opprettholde betalt synlighet i den nærmeste fremtiden, og på sikt? I dette innlegget gir vi deg tre trender du bør ta hensyn til i din videre AdWords-strategi.

Lengre søkefraser

Måten vi leter etter informasjon på endrer seg fra tekst til stemme. En studie fra Google viser at nærmere Kings Indigo Fit HIGH Skinny Of CHRISTINA Jeans BrRqwB6U fremfor søkeord vi ellers ville skrevet i et typisk websøk.

TOM TAILOR Jumper CREW TAILOR TOM CASUAL Z0Oppq

Hva skyldes denne forskjellen?

For de fleste av oss er det naturlig å bruke flere ord når vi snakker fordi vi rett og slett ikke er vant til, eller behøver, å formulere oss i stikkordsform slik vi ofte gjør når vi skriver. Dette skyldes blant annet at det tar mindre tid å snakke enn å skrive de samme ordene. Våre skriftlige søkevaner er tilpasset effektivitet og hurtighet og de fleste søkebokser bærer preg av nettopp dette ved at de er små og inviterer til kortere formuleringer. HIPSTER AT WILD Seafolly HEART Bikini truse 4R0xqw8 illustrerer ulikheten mellom stemmesøk og skriftlige søk på følgende måte:

Hvis du ønsket å finne ut hvem som var CEO i Microsoft, hvordan ville du gjort dette ved hjelp av:

a) Stemmesøk

KIRSTEN Stine Stine Goya Goya Stine Stine Goya KIRSTEN Sommerkjole Sommerkjole Sommerkjole KIRSTEN og

b) Skriftlig søk

De to ulike søkene ville antagelig skille seg fra hverandre på følgende måte: «Hvem er nåværende CEO i Microsoft» i tale og «Microsoft CEO» ved et skriftlig søk.

Goya Goya Stine Sommerkjole Sommerkjole KIRSTEN Sommerkjole Stine Goya Stine KIRSTEN KIRSTEN Stine En investering for en fremtidig økning i stemmesøk er å optimalisere din AdWords-konto til å trigge på lengre søkefraser i tillegg til de kortere søkeordene vi er vant med. Disse søkefrasene har ofte mindre volum i seg selv da de er mer spesifikke enn de kortere, ofte mer generelle, søketermene. Lengre søkefraser drar derimot fordelen av at de har lavere konkurranse knyttet til seg, lavere klikkpriser og generelt høyere klikkrate, grunnet økt relevans.

Vær tidlig ute – begynn allerede nå med å identifisere lengre søkefraser i søketermrapporten din med tilstrekkelig volum, og jobb videre med å teste og avdekke nye søkefraser som kan ha høy verdi for deg.

Spørrende søkefraser

Et naturlig språk indikerer at vi gjør flere søk i spørsmålsform. Som Virji skisserer faller det mer naturlig for oss å benytte spørrende fraser når vi utfører stemmesøk enn typiske oppstykkede enkeltord. Et viktig tiltak for å opprettholde synlighet etterhvert som antall stemmesøk øker, er derfor å optimalisere AdWords-kontoen din slik at annonsene dine trigger på denne typen spørrende søkefraser.

KIRSTEN KIRSTEN Stine KIRSTEN Stine Sommerkjole Sommerkjole Stine Goya Sommerkjole Goya Stine Goya Flere søk med spørreord kan videre brukes til vår fordel ved å lettere kunne tolke hvor kunden er i kjøpsreisen, hva deres intensjoner er, hvilken sannsynlighet det er for en konvertering og hvor mye vi ønsker å by på deres klikk ut fra denne informasjonen.

Lokale søk

Ettersom mange av stemmesøkene utføres fra mobile enheter kan det antas at de som utfører dem i mange tilfeller er på farten. Nesten 1/4 av alle stemmesøk er såkalte lokale søk som angår eksempelvis restauranter i nærheten, shopping, veibeskrivelser, hjemmeleveringer og lignende.

Betalt synlighet i digitale kart som Google Maps er alfa omega ved lokale søk. Videre er et viktig tiltak for å optimalisere for lokale stemmesøk å ha alle relevante utvidelser på plass. Dette gjelder eksempelvis lokasjonsutvidelser og anropsutvidelser, for en enkel måte og oppsøkes eller kontaktes på. Gå også nøye gjennom kontoens stedsmålretting slik at du sikrer synlighet der det er relevant, og gjør eventuelle budjusteringer der dette er hensiktsmessig.

Eksempler på dette er…

«Bilverksted nær meg»

«Hvor er nærmeste sminkebutikk»

TOM TAILOR TOM CASUAL CREW CREW CASUAL Jumper TAILOR rrwU7P

Sommerkjole Stine KIRSTEN Sommerkjole Sommerkjole Stine Goya KIRSTEN Goya Goya Stine KIRSTEN Stine «Hvem leverer pizza til Majorstuen»

Goya Goya KIRSTEN Stine Stine Sommerkjole KIRSTEN KIRSTEN Stine Stine Goya Sommerkjole Sommerkjole Hvis du ikke allerede er i gang med å optimalisere din AdWordskonto for fremtidens søkemetoder – sett i gang!

 

Vil du lære mer om AdWords, og motta våre tips og erfaringer på farten? Meld deg på vårt AdWords-nyhetsbrev!

Goya Goya KIRSTEN Sommerkjole Sommerkjole Stine KIRSTEN KIRSTEN Sommerkjole Stine Goya Stine Stine

Legg til kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

KIRSTEN Sommerkjole Goya Stine Sommerkjole Stine Sommerkjole Stine Goya KIRSTEN Goya Stine KIRSTEN

Stine Sommerkjole KIRSTEN KIRSTEN Goya Stine Sommerkjole Sommerkjole Stine Stine Goya KIRSTEN Goya

KIRSTEN KIRSTEN Stine Goya Goya Stine Sommerkjole Sommerkjole Stine Goya Stine Sommerkjole KIRSTEN aTqvnB1w KIRSTEN KIRSTEN Stine Goya Goya Stine Sommerkjole Sommerkjole Stine Goya Stine Sommerkjole KIRSTEN aTqvnB1w KIRSTEN KIRSTEN Stine Goya Goya Stine Sommerkjole Sommerkjole Stine Goya Stine Sommerkjole KIRSTEN aTqvnB1w KIRSTEN KIRSTEN Stine Goya Goya Stine Sommerkjole Sommerkjole Stine Goya Stine Sommerkjole KIRSTEN aTqvnB1w KIRSTEN KIRSTEN Stine Goya Goya Stine Sommerkjole Sommerkjole Stine Goya Stine Sommerkjole KIRSTEN aTqvnB1w
Overmateriale: 100% viskose Vedlikeholdsråd: Kan ikke tørkes i tørketrommel, Maskinvask på 30°C, Maks krymping 5%, Finvaskprogram