Perkins Bluser Dorothy BETHRUFFLE TEE ARM

ARM Dorothy Perkins Bluser BETHRUFFLE TEE qpqwnFE

Grillpølse eller wienerpølse – hva er egentlig forskjellen?

17. mai er den dagen vi spiser mest pølser, og da går det mest i wienerpølser. Resten av året er grillpølsa størst. Men hva er egentlig forskjellen?

I utgangspunktet ingenting.

Fagsjef for pølser hos Nortura Tom Skjekkestad forteller at wienerpølser og grillpølser kan lages av den samme farsen, og vi vil likevel oppfatte det som to forskjellige produkter.

Fasong, størrelse og krydder 

Perkins Bluser TEE BETHRUFFLE Dorothy ARM Fasongen og størrelsen er det som i hovedsak skiller wienerpølser og grillpølser fra hverandre.

– Hos oss har vi et større innslag av svinekjøtt i grillpølsene fra Gilde. Men den største forskjellen ligger i krydderet, sier fagsjefen som har ansvaret for alle pølser fra Gilde og Prior. 

Dessuten har wienerpølsa skinn, mens grillpølsene er skinnfrie.

Wiener i øst, grill i resten av landet 

På nasjonaldagen vår er wienerpølsene mest populære, mens det resten av året selges mest grillpølser. 

Og det finnes geografiske forskjeller.

Kort Lauren Lauren Lauren Ralph Lauren kåpe kåpe Lauren Kort Ralph Lauren Ralph pxvwAqq

– Det finnes wiener-, grill- og kjøttpølsefylker. Generelt er wiener et østlandsfenomen, mens det spises mest grill i resten av landet, sier Skjekkestad.

Koke eller steke?

På Østlandet steker eller griller vi grillpølsene, mens vi i nord og vest gjerne koker og trekker dem.

– Når produktet skal lages tar vi hensyn til at det skjer, sier Skjekkestad om grillpølsene – som kan både kokes og grilles.

Wienerpølsene smaker også godt grillet, selv om vi vanligvis koker dem.

BETHRUFFLE Dorothy ARM TEE Bluser Perkins GULLVINNERE: Pølsenyheter fra KIWI. Hot Chorizo, Bratwurst og Ostegrill med bacon fikk alle medaljeplass i NM i kjøttprodukter 2018

BETHRUFFLE Bluser ARM Perkins TEE Dorothy
ARM Dorothy Perkins Bluser BETHRUFFLE TEE qpqwnFE ARM Dorothy Perkins Bluser BETHRUFFLE TEE qpqwnFE ARM Dorothy Perkins Bluser BETHRUFFLE TEE qpqwnFE ARM Dorothy Perkins Bluser BETHRUFFLE TEE qpqwnFE ARM Dorothy Perkins Bluser BETHRUFFLE TEE qpqwnFE ARM Dorothy Perkins Bluser BETHRUFFLE TEE qpqwnFE
Overmateriale: 100% polyester Vedlikeholdsråd: Håndvask