Nike TANK OVER ALL Treningsskjorter Performance

Performance Treningsskjorter TANK OVER ALL Nike wBqSXWxURX

Grillpølse eller wienerpølse – hva er egentlig forskjellen?

17. mai er den dagen vi spiser mest pølser, og da går det mest i wienerpølser. Resten av året er grillpølsa størst. Men hva er egentlig forskjellen?

I utgangspunktet ingenting.

Fagsjef for pølser hos Nortura Tom Skjekkestad forteller at wienerpølser og grillpølser kan lages av den samme farsen, og vi vil likevel oppfatte det som to forskjellige produkter.

Fasong, størrelse og krydder 

ALL OVER Treningsskjorter Nike TANK Performance Fasongen og størrelsen er det som i hovedsak skiller wienerpølser og grillpølser fra hverandre.

– Hos oss har vi et større innslag av svinekjøtt i grillpølsene fra Gilde. Men den største forskjellen ligger i krydderet, sier fagsjefen som har ansvaret for alle pølser fra Gilde og Prior. 

Dessuten har wienerpølsa skinn, mens grillpølsene er skinnfrie.

Wiener i øst, grill i resten av landet 

På nasjonaldagen vår er wienerpølsene mest populære, mens det resten av året selges mest grillpølser. 

Og det finnes geografiske forskjeller.

Benetton Benetton V V Jumper NECK BqHBrwUOx

– Det finnes wiener-, grill- og kjøttpølsefylker. Generelt er wiener et østlandsfenomen, mens det spises mest grill i resten av landet, sier Skjekkestad.

Koke eller steke?

På Østlandet steker eller griller vi grillpølsene, mens vi i nord og vest gjerne koker og trekker dem.

– Når produktet skal lages tar vi hensyn til at det skjer, sier Skjekkestad om grillpølsene – som kan både kokes og grilles.

Wienerpølsene smaker også godt grillet, selv om vi vanligvis koker dem.

OVER TANK ALL Nike Performance Treningsskjorter GULLVINNERE: Pølsenyheter fra KIWI. Hot Chorizo, Bratwurst og Ostegrill med bacon fikk alle medaljeplass i NM i kjøttprodukter 2018

Performance OVER Nike ALL TANK Treningsskjorter
Performance Treningsskjorter TANK OVER ALL Nike wBqSXWxURX Performance Treningsskjorter TANK OVER ALL Nike wBqSXWxURX Performance Treningsskjorter TANK OVER ALL Nike wBqSXWxURX Performance Treningsskjorter TANK OVER ALL Nike wBqSXWxURX Performance Treningsskjorter TANK OVER ALL Nike wBqSXWxURX
Overmateriale: 92% polyester, 8% elastan Materiale innfelling: 84% polyester, 16% elastan Materiale: Mesh, jersey Teknologi: Dri-Fit (Nike) Vedlikeholdsråd: Kan ikke tørkes i tørketrommel, Maskinvask på 30°C, Stryk ikke